Следва

#StrangerDays: Мариан Залцман мисли на глас за живота преди и след COVID-19 в едно сърдечно интервю

Летопис на смутното време: Дани от Vogue Vision

"Летопис на смутното време", като романа на Вера Мутафчиева, е една поредица, която цели да систематизира настроенията в това особено, смутно време, в което се намираме в момента. Тук ще видите и прочетете посланията на прекрасни хора, на чиято емоционалност разчитаме и в чиито усещания вярваме; ще ни споделят как усещат момента, как си представят, че ще минем през него, какво е най-важното, кои са устоите, какво препоръчват, как виждат нещата след ступора. Какво ще се промени, какво трябваше да се промени, кои са позитивите в тази непреживявана от никой съвременник ситуация. Нека си дадем надежда и да структурираме заедно проблема така, че да излезем от това по-устойчиви и по-мислещи, по-съчувстващи и по-смирени!

Interviews преди 4 години

Даниела Гогова е арт директор и главен гримьор на френската марка LA BIOSTHETIQUE за България, представена в бутиковите салони за красота Vogue Vision by Митко Дамов.

Отговорник е за едни от най-красивите грим визии в едиториалите на View Sofia, както и за усмивките на всички лица, които е докоснала с магическите си четки.

Днес прекрасната Дани говори от името на целия екип на Vogue Vision by Mitko Damov, ето и какво има да каже:

Навсякъде четем колко е страшен вируса, колко е зъл и лош, как ни ограничава да правим всичко, което искаме да правим. Но пък, ако обърнем призмата и погледнем през една по-духовна гледна точка, ще видим нещо много по-хубаво.

Нека да започнем от по-далечното, въпреки че не е никак маловажно. Природата си почива от нас. Почива си от хилядите полети, пътувания, туристи... Почива си от прекомерното замърсяване. Глътка свеж въздух. Животните си отдъхват от нас... поне малко. А нали всички се борим за по-зелен, по-био живот – ами ето!

Това оставане вкъщи разтърси много хора. Главно хората, които са свикнали да живеят много динамично, на пълни обороти, да живеят в материалното. Ето че сега дойде моментът да изчистим душите си от всички злини, които някога са се вселили в нас и не сме успели да изгоним навреме. Защото във всеки един от нас са се раждали нехубави мисли, защото във всеки от нас е живял закратко гневът, а после безсилието. Но вярата и жаждата за промяна – вътрешна, душевна – за развитие – вътрешно, душевно – е това, което наистина може да ни предпази от паника, от забрани и от вируси, за да преосмислим живота си, вярата си, ценностите си. Да започнем да се променяме отвътре, за да може да променим и света навън.

Дълбоко в себе си се надявам това, което предстои, да бъде по-истинско, по-чисто. Все още не се знае какви ще са икономическите щети, които ще засегнат всеки от нас, както и модния бизнес и света на красотата. Надявам се да преминем с лекота през това предизвикателство и да излезем от него по-креативни. Като човек на изкуството съм сигурна, че тази ситуация, в която се намираме в момента, ще донесе много вдъхновения и прекрасни колекции, които ще обсипят световните модни подиуми, ще накарат хората да се усмихват повече и да обръщат внимание на малките детайли, нарисувани през погледа на истински творци; на детайлите, които ежедневно подминаваме, дори в общуването си с хората, и препускаме в забързаното ежедневие през пръсти.

Благодарна съм, че имам възможността да работя в един истински екип. Ние в Vogue Vision by Mitko Damov сме едно голямо семейство, всеки един от нас е специален в това, което прави. Разбира се, всичко това дължим на гoсподин Дамов, който не спира да се грижи за всички нас, да търси начини винаги да ни вдъхновява! И ДА! Сигурна съм, че тази ситуация няма да ни спре, напротив...

"Всичко е в нашите ръце, затова не бива да ги отпускаме."
- Коко Шанел


#UNSMOKE your world for the Beauty: Митко Дамов


Междувременно, салоните на Vogue Vision остават отворени - работят с пълно работно време и с предварително записани часове, за да се чувстваме красиви, въпреки ситуацията навън.


Летопис на смутното време: Юлиан Дайнов
Летопис на смутното време: Николай Гюлеметов
Летопис на смутното време: Мария Касимова-Моасе
Летопис на смутното време: Палми Ранчев
Летопис на смутното време: Кристин Илиева
Летопис на смутното време: Мариан Башур
Летопис на смутното време: Александър Дурчев
Летопис на смутното време: Мила Искренова
Летопис на смутното време: Voin de Voin
Летопис на смутното време: Ивелина Чоева
Летопис на смутното време: Здравка Евтимова
Летопис на смутното време: Джовани Бруно
Летопис на смутното време: Аделина Дуцкинова
Летопис на смутното време: Николай Панайотов
Летопис на смутното време: Галя Чолакова
Летопис на смутното време: Александър Христов
Летопис на смутното време: Лидия Манолова


Из "Летопис на смутното време", романът на страхотната Вера Мутафчиева от 1965-66, чието заглавие взимаме назаем за тази поредица на View Sofia:

"Защото хората не искат да разберат, че не е важно как са те ударили, а колко те е заболяло."

"Но аз си викам пък: дали винаги мисълта води движението? Дали не се случва и така, че самото движение да принуди хората към мисъл?"

"Стига сте били доволни, дето още не са ви ограбили и заклали; стига сте броили своето жалко благополучие, за връх на човешките пожелания! Има нещо над него, отвъд него. То никога не е било тъй лесно постижимо, както днес."

More Interviews